Павлина Филипова

Програмен мениджър, мобилизиране на ресурси и застъпничество

БАСП в София - централен офис

pfilipova@bfpa.bg

Завършва 91 Немска езикова гимназия в София (1983), хидротехническо строителство в Университета по архитектура, строителство и геодезия, София (1989), едногодишна докторска програма за опазване на околната среда в Университета на Минесота, САЩ,  Hubert H. Humphrey Institute of Public Affairs (1994). Има множество специализации и квалификации в областта на управление на НПО, опит в мениджмънт на международни донорски програми, оценки на проекти основно в областта на добро управление, върховенство на закона, човешки права, капацитет на НПО, здраве, образование, социално включване на уязвими групи, екология, и други.

От много години работя в т.н. неправителствен сектор. Била съм както изпълнител на проекти, така и мениджър на организации, донор на международни програми и оценител на проекти. Щастлива съм когато мога да помогна за промени в положителна посока дори само на един човек и съм ядосана когато се говори много без да се правят реални неща. Критична съм към себе си и към околните, донякъде съм перфекционист.  Харесвам работата си, защото ми дава възможност да се срещам с различни хора и да научавам много нови неща.

Обичам природата, тишината, светлината и красотата във всичко,  особено в човешките взаимоотношения. В свободното си време обичам да се занимавам с приложни изкуства, да пътувам на различни места, да чета и слушам музика, да се виждам с приятели и много други такива неща, които почти всеки харесва. Искам хората да се усмихват повече, да мечтаят повече и да виждат положителната страна на всяко нещо по пътя си.