Младежи в Дупница за по-добра среда и здравни услуги

08.04.2023
Младите говорят, младите избират

6-8 април 2023 г.

В дните 6, 7 и 8 април 2023 г. група младежи от кв. Каваклия в Дупница заедно с графити артистите Алекси Иванов и Димитър Миленков, преобразиха тунела, който води от ж.п. спирката към техния жилищен район. Младите хора активно и с ентусиазъм изчистиха и изрисуваха тунела. Графитите изразяват тяхното желание за участие да променят средата около тях.


Чрез рисунките си те заявиха апела си към общината и хората в общността да се поддържа чист района около кв. Каваклия; да се обезопаси ж.п. прелеза на мястото, където го пресичат хората на път към дома си или към училище; да бъде осветен тунелът през нощта; да има информационно табло с разписанието на влаковете, както и периодично и системно да се почиства шахтата в района на това място.


Успоредно с графитите младежите участваха в откриването на изложба в Община Дупница на снимки, направени по-рано от тях по метода фотоглас. Изложбата отново представя проблемите, за които се застъпват младите хора. Тя се открива за втори път и ще остане в Общината за една седмица. Първият път фотосите бяха разположени и останаха около месец в Народно читалище „Зора“, благодарение на любезните домакини там.

Общината подкрепи усилията на младежите, свързани с почистването на района около тунела. Надяваме се в скоро време да разреши и следващите проблеми, посочени от младите хора в официално писмо до общинските власти.

Инициативата се осъществява заедно с екипа на БАСП и наши доброволци по проекта „Младите говорят, младите избират“, с финансовата подкрепата на MSD for Mothers.

#YVYC #BFPA #дупница #застъпничество